perjantai 4. syyskuuta 2015

Vietri sul Mare

Ihana suomimamma kesäasustelee Costiera Amalfitanan Vietri sul maressa ja kävin häntä pariin otteeseen moikkaamassa. Käytiin Erchien rannalla...
...ja Marina di Vietrin rannassa. Costiera Amalfitana on tosi kaunista ja romanttista aluetta, mutta rantapaikkana en siitä pahemmin tykkää. On niin ahdasta, että ahdistaa. Suosin hieman isompia rantoja, mutta ymmärrän kyllä turistin näkökulman ja paikan kauneuden. Onhan nuo rannatkin omanlaisiaan, kun monille rannoille pääsee ainoastaan veneteitse.

Vaikka Benjamin leikkii vielä suomikavereiden kanssa Suomessa niin Benjaminin kaverit tulevat hyvin juttuun myös Thomasin kanssa. Victor opetti rannalla uuden leikin Thomasille.
 
Tällä Suomi-Italo perheellä on aivan ihana terassi. Sieltä näkyy koko Vietri parhaalta näköalapaikalta
 
Mentiin viettämään iltaa Vietrin piazzalle. Olen käynyt monesti Vietrissä, mutta en koskaan keskustassa. Vietri sul Mare on tunnettu keramiikastaan ja seinät olivatkin täynnä erilaisia maalauksia. Ihana tunnelmallinen pien kylä.
Vietrissä on tunnettu keramiikkatehdaskin, mutta oli jo niin pimeää, etten kännykällä saanut kunnon kuvaa.
Rannan jälkeen me meikittömät suomimammat.
Piazzalla soi livemusiikki. Ria sanoi, että kesällä piazzalla on jokapäivä jotain ohjelmaa. Välillä piazzalla olijat villiintyvät niin, että koko piazza tanssii...osa jopa pöydillä. Italialaisissa ihailtavaa onkin heidän tapa heittäytyä.

Piazzalla syötiin pizzaa ja simpukoita. Hyvä paikka, koska sillävälin kun me aikuiset jatkoimme syömistä niin pojat jo leikkivät silmiemme edessä piazzalla.
 
Täälä kesä vielä jatkuu. Päivät ovat kuumia ja me täälä nautitaan lämmöstä nyt ihan viimeiseen asti, kunnes koulu taas alkaa.
 
Buon fine settimana a  tutti!
 

1 kommentti:

  1. Kiva ilmapiiri. Onko Suomi-kaveri kaukaa teiltä? Milloin teillä alkavat koulut? Täälläkin on niin kuumaa että läkähdyn ja kovasti odotan viilenemistä.Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista